Може да се случи на всеки.  Внезапната поява на болка , пулсираща

...
Може да се случи на всеки.  Внезапната поява на болка , пулсираща
Коментари Харесай

11 начина да спреш болката, ако нямаш лекарства под ръка – изчезват мигрена, крампи, менструална болка, високо кръвно:

Може да се случи на всеки.  Внезапната поява на болка , пулсираща или пареща, е доста сложна за облекчение. Ако нямате лекарството на разположение, се чувствате още по-зле. Може да звучи необичайно, само че в реалност няма от какво да се притеснявате. Има и други способи, посредством които можете да намалите болката и ние ще ви ги разкрием! Ще ви оказват помощ тривиални неща като шоколадово блокче или ментов чай.

Ще ви разкрием 11 трика , които ще ви помогнат да се отървете от болката , ако не желаете да приемате медикаменти или просто нямате такива на разположение.

11 метода за неотложно прекъсване на болката без медикаменти

 неочаквана болежка

1. За облекчение на болки в гърлото изяжте парче мрачен шоколад

Какво да вършиме: Ако кашляте и чувствате възпалено гърло, изяжте парче черен шоколад. Изберете шоколад с огромно количество какао.

 черен шоколад

Защо работи: Според учените шоколадът потиска кашлицата и лекува болки в гърлото заради съдържащото се в него какао.

2. Пийте повече вода за облекчение на признаците на мигрена

Какво да извършите: Експертите предлагат да се пие най-малко чаша вода на всеки 2 часа.

 чаша вода при мигрена

Защо работи: Лекото главоболие и тежката мигрена постоянно могат да бъдат породени от дехидратация. Лошият баланс на течности и електролити в тялото пречи на системите да действат вярно. Пиенето на задоволително вода ще се бори с дехидратацията и ще облекчи признаците на мигрена.

3.Използвайте малко куркума, с цел да спрете болката, породена от инфектиране

Какво да извършите: Добавете малко куркума към храната си, с цел да намалите болката, породена от инфектиране.

 куркума напитка

Защо работи: Куркумата се употребява необятно в различната медицина заради противовъзпалителните свойства на нейния съставен елемент куркумин. Лекарите нормално предлагат потреблението на куркума или куркумин в капсули за пациенти, които изпитват болки в ставите.

4. Намалете болките в гърба, като вършиме извършения за разпъване

Какво да извършите: Облечете се в комфортни облекла и се пригответе за постеля за йога. Има разнообразни извършения за разпъване, които можете да изпълнявате, като да вземем за пример покачване на коленете до гърдите или осъществяване на други извършения за разпъване в легнало състояние.

 извършения разпъване

Защо работи: Разтягането отпуска напрежението в мускулите, които поддържат гръбначния дирек и усъвършенства амплитудата на придвижванията и цялостната физическа пъргавина.

5. За да се отървете от главоболие, помиришете етерични масла

Какво да извършите: Нанесете няколко капки етерично масло върху тъкан и помиришете етеричното масло. Можете също по този начин да добавите няколко капки етерично масло към ваната или да го приложите върху тамян или челото си. Но внимавайте! Етеричните масла могат да причинят изгаряния и би трябвало да се разреждат с друго масло (като кокосово масло) преди намазване. Има разнообразни етерични масла, които можете да употребявате: лавандула, мента, розмарин, лайка и по този начин нататък.

 етерични масла

Защо работи: Смята се, че етеричните масла имат успокоителен и релаксиращ резултат. Поради това те са потребни при лекуване на тревога и главоболие, провокирано от стрес.

6. Използвайте ментов чай ​​за облекчение на зъбобол

Какво да извършите: поставете 1 чаена лъжичка изсушени листа от мента в чаша вряща вода и оставете за 20 минути. Когато напитката се охлади, изплакнете устата си с нея. Можете също да поставите топли, мокри торбички ментов чай върху болния зъб и да ги задържите, до момента в който болката отшуми.

 ментов чай

Защо работи: Ментата има аналгетични и успокояващи свойства. Освен това е известно, че ментолът в ментата има антибактериални свойства.

7. Вземете вана с морска сол, с цел да намалите болките в костите и ставите

Какво да извършите: Добавете 2 чаши морска сол във ваната и легнете в гореща вода за 15 минути. Можете също по този начин да накиснете болното място в леген с топла вода и морска сол.

 морска сол против болката

Защо работи: Морската сол е с високо наличие на магнезий, който контролира над 300 ензима в тялото и принуждава системите да действат вярно. Тази процедура също по този начин отстранява токсините и понижава напрежението и възпалението.

8. Излезте на разходка, с цел да се почувствате по-добре

Какво да вършиме: Движението е най-хубавият избор, в случай че се чувствате зле, само че в случай че болката не ви разрешава да го извършите, пробвайте да се разноските на открито.

 разходка на въздух

Защо работи: Физическата интензивност като извършения или вървене освобождава ендорфини и мозъчни химикали, които понижават чувството за болежка. В допълнение, ендорфините усъвършенстват имунния отговор и провокират възприятие на еуфория.

9. Яжте банан, с цел да намалите менструалните конвулсии

Какво да вършиме: Ако получите менструални конвулсии, не яжте сладко, а вместо това изберете банан. Направете млечен шейк с банан и други плодове или просто го яжте по този начин.

 банан против менструални болки

Защо работи: Бананите са с високо наличие на калий и витамин В6, които оказват помощ за понижаване на мускулните крампи и ви защищават от задържане на вода и чувство за отичане.

10. Използвайте топли компреси, с цел да се отървете от конвулсии и крампи

Какво да извършите: Използвайте компрес с гореща вода, с цел да премахнете спазмите. Ако нямате подобен, направете краткотраен компрес с топла вода от пластмасова бутилка. Напълнете бутилката с гореща вода, завийте с забрадка и поставете на възпаленото място. Внимавайте, тъй като можете да се изгорите.

 топъл компрес против крампи

Защо работи: Топлината оказва помощ на мускулите да се провиснал, облекчава болката и дискомфорта.

11. Накиснете краката си в гореща вода, с цел да понижите кръвното си налягане

Какво да извършите: Вземете кофа или купа и я напълнете с гореща, само че търпима за вас вода. Поставете ръцете и краката си в купа и задръжте към 10-15 минути. За да извършите резултата още по-ефективен, можете да поставите мразовит компрес на тила си.

 намаление на кръвно

Защо работи: Горещата вода задейства кръвообращението, тъй че кръвното налягане последователно се възстановява.

Триковете, за които преди малко ви разказахме, са ефикасни при лекуването на разнообразни болки. Ако обаче усетите мощна болежка или признаците не се подобрят, би трябвало да се консултирате с Вашия доктор и да прегледате.

Знаете ли други ефикасни способи за понижаване на болката? Споделете своя опит в мненията.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР